10 причини за опънат таван в черно


10 причини: Защо да изберете опънат таван в черно

  Опънатите тавани са уникални със своята идеално гладка и елегантна повърхност, лесен и чист монтаж, дълъг живот и технически параметри. Поради голямото разнообразие от материи и цветове, понякога изборът на опънат таван бива силно затруднен. Ако ви се иска помещението, което декорирате да е дръзко и предизвикателно, но в същото време елегантно и стилно, то какво ще кажете за черното? И преди да отхвърлите идеята замислете, се върху предимствата, които черните опънати тавани имат в сравнение с техните бледи конкуренти.

Причина № 1 Подчертайте черното с още черно

  Черният опънат таван дава чудесна възможност да се подисили друг любим черен елемент в интериора на помещението. Най-добрия цвят за завеси спиращи дневната светлина разбира се е черният. Но поставени сами в пространството без подкрепата на други тъмни елементи, черните завеси в стоят не на място. Същото се отнася за кресло, килим, картина и др. Но ако ги комбинирате с черен таван, започват да придобиват друг смисъл в интериора, помещението изглежда балансирано и комфортно. Не може да пренебрегнете черните елементи в интериора, ако сте любители на домашните системи за кино. Прибавете още малко черни детайли по осветителните тела, килима, възглавниците или фотографиите – това веч е стил.

Черен опънат таван в бизнес пространства говори за увереност и сила. Две качества ценени във всяко професионално поприще. Конферентни зали или персонални офиси – опънатият таван в черно действа респектиращо. Комбинацията от черни стени, черен под и черен опънат таван в контраст с достатъчно дневна светлина и бели мебели стои наистина внушително.

Причина № 2 Снишете тавана с черно

 Височината в помещенията обичайно е добре дошла, но има случаи в които може да идва в повече. Високият таван прави помещението студено и импозантно. За някои пространства, това е добре, но за други е недостатък, като например при големи споделени работни пространства. Черният опънат тавани лесно коригира това.

Причина № 3 Черни опънати тавани за повече височина

 Звучи парадоксално нали? Първо намаляваме височината с черен опънат таван, а сега точно обратното. Къде е уловката? В границите. Когато черните стени и таван се сливат в едно цяло, черното става необятно и всеобхватно.

Причина № 4 Внесете драматизъм

 Ако искате в помещението силен акцент, но не ви се предекорира обзавеждането, то черния опънат таван е оптималното финансово решение. За подмяната на мебелите или дори само на аксесоарите към тях – картини, килими, завеси и пр., е нужно значително време за подбор, закупуване и декориране, а средствата нужни за това са значително по-големи от цената на един черен опънат таван.

Причина № 5 Някои неща са по-добри в черно

 Ако таван в бяло, ви дразни и не може да изберете подходящ наситен цвят поради същата причина, то пробвайте с черен опънат таван. Бялото може, да не е добър вариант особено, когато пода е черен. В този случай, белият цвят рядко стои добре, решението най-вероятно е черен опънат таван – получения огледален образ на двете повърхности горе и долу, напомня на небето отразено в спокойна водна повърхност – една естествена комбинация, балансирана и красива. Струва си да се опита.

Причина № 6 Нещо малко в черно

 Банята е относително самостоятелно помещение. Ако идеята за черен опънат тавани ви допада, но се колебаете къде й е мястото, то експериментирайте в банята. В малки помещения опънат таван в черно увеличава височината – особено ако е и огледален, прави добър контраст с белия санитарен фаянс и може да извлечете максимално ползи, при минимални разходи. Комбинирайте черния опънат таван с черен под. Използвайте асиметричност – две стени и таван в черно, две стени и под в бяло. В малката баня, комбинациите с черен таван могат да са изненадващо много.

Причина № 7 Акцентирайте върху гледката

 Сигурни ли сте, че гледката щеше да е също толкова привличаща погледите, ако таванът беше бял? Обърнете внимание, как черния опънат таван насочва погледа към прозореца, подобно на червения килим по време на Оскарите.

Причина № 8 Подкрепа за тинейджърите

 Растящите деца, често менят настроенията си, те се развиват и искат да намерят своята идентичност, опитвайки се да покажат че са уникални и независими. Позволете им поне с декорацията на тяхната стаята. Черният опънат таван в тяхното лично пространство ги прави да изглеждат дръзки и креативни, енергични и интригуващи – поне в техните собствени очи. Черния таван се комбинира лесно, било то с постери по стените, било то с фотографии, мебели и аксесоари. Ако детето иска промяна, защото е по-голямо – не е нужно да променяте цвета на стените и пода, те могат да си останат такива, каквито са. Неутралността на черния цвят го прави подходящ и за бъдещи промени с по-цветни комбинации, или за по-пастелни тонове, съчетава се с бяло и нюансите в светлата гама.

Причина № 9 Защото цялото жилище е в черно и бяло

 Концептуалните жилища са безспорно стилни. Ако сте привърженик на вечната комбинация от черно и бяло, едва ли е нужно дълго да ви убеждаваме в достойнствата на черния опънат таван. Погледнете по нов начин познатата комбинация от бяло и черно – преобърнете стандартите с черен опънат таван. Разнообразете спалнята и банята, за да изглеждат по-секси. Внесете ексцентричност във всекидневната, експериментирайте в кухнята.

Причина № 10 Звездите светят ярко заради черното небе

 Едва ли има някой, който да отрече красотата на звездното небе, с неговия магнетизъм и безкрайност. За съжаление не винаги имаме възможност да му се насладим толкова често и толкова дълго, колкото бихме желали. Звездното небе успокоява, вдъхновява и възхищава. Черният опънат таван транслуцид със звезден принт е пързоизточника на класическата комбинация в дизайна от черно и бяло и съвсем естествено определя мястото на черното върху тавана.

 Черният цвят е изключително наситен и богат цвят. Той едновременно забавя динамиката със своята тежест и заедно с това вдъхва сила и решителност. Със своята неутрална цветова температура позволява едновременно комбинации с ярки цветове и със също толкова неутрални тонове. Властва в стилове като минимъл, готика и hi-tech, но успешно намира своето място във всеки интериор.

 Черните опънати тавани са чудесно допълнение в добре премисления пространствен проект. Правилният избор на мат или гланц черен опънат таван, може да изведе интериорния проект до нови величини. И обратно, при погрешен избор на покритие, черният опънат таван може да бъде пълен провал. Ако не сте сигурни в крайния резултат, най-правилният подход е предварителната 3D визуализация на проекта.

Вижте още идеи в БЛОГА и ГАЛЕРИЯТА на сайта ни https://www.bonita.bg/ 

 

Партньори
 
 

Варна
+359 895 454 934
+359 894 622 799
office@bonita.bg
бул. "Трети март" 22Б

Работно време:
09:00 - 19:00 (понеделник - петък)
Почивни дни: Събота и Неделя
Пловдив
+359 898 677 438
plovdiv@bonita.bg
Ул. Петко Д. Петков 64

За други населени места в БЪЛГАРИЯ
+359 895 454 934
office@bonita.bg



Facebook
Социални мрежи        



2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни