5 идеи за преобразяване на интериора


5 идеи за преобразяване на дома и интериора с опънат таван

 

 Ако искате да промените начина, по който домът ви изглежда и се стремите към повече лукс и естетика, сериозно трябва да помислите върху възможностите да постигнете това с помощта на опънат таван. Днес именно той е нашумял инструмент в ръцете на разбирачите на луксозния и модерен интериор. 

 До скоро предимно хотелите от висок клас и SPA & Wellness центровете се възползваха от преимуществата на опънатия таван – в своите антрета, спални, бани, зали за масаж и плувни басейни. Постепенно до благините носени от опънатия таван се докоснаха и големи частни домове и луксозни градски мезонети – осигурявайки си огромно количество визуални ефекти и разкош, с негова помощ. 

 С поставянето на опънат таван не само ще можете да преобразите начина по който изглежда вашият дом, но също така ще може да увеличите и стойността му. Не е необичайно собственици на имоти в продажба да добавят по 5 – 10 хил. лева към стойността на същия, с бърза и впечатляваща инсталация на опънат таван. Същото се отнася и за имоти давани под наем или така популярните напоследък on-line платформи за настаняване на туристи. И за да се убедите, че опънатият таван е правилния ход за вас и вашия дом, сме подбрали малко вътрешна информация.

 

Какво всъщност е опънатият таван?

 

 По същество опънатият таван е поливинилхлоридно платно (PVC) или полиестерна тъкан, която покрива целия таван или части от него, с помощта на тънки лайсни закрепени за стените, към които се опъва платното. Всички конструктивни елементи остават скрити зад текстила, единствено видима е идеално гладката повърхност на новия таван с почти вечен цвят, отблясък или изображения.

 

5-те начина да преобразите домът си

 1. Слънце и небе

 Учените се надпреварват да изваждат научни изследвания и аргументи за това как обкражаващата среда се отразява на нашето настроение и тонус. Всеизвестна истина е, че слънцето е незаменим помощник за доброто ни настроение. Още от древността морските курорти са били на почит и то не само заради добрия ефект върху дихателните пътища и прословутите слънчеви бани. През Ренесанса, популярен цвят за таван е именно слънчево жълтото. Днес възможностите на опънатия таван позволяват да имате светещо слънце в дома си или пък слънчево небе с пухкави облаци, в които очите ви да отмарят удобно излегнали се на мекия диван във всекидневната. Това е и част от отговора на загадката "Защо дизайнери и инвеститори избират светещ таван" (https://bonita.bg/novini/zashto-dizajneri-i-investitori-izbirat-svetesht-tavan/)

 2. Звездите

 Звездното небе е еднакво примамливо, както за младите романтични двойки, така и от приключенски настроените децата. Нощният купол ни провокират към размисли, като променят обичайната динамика на ежедневието. Обсипания със звезди свод е чудесен вариант за детска стая. Със своят приглушен блясък звездите ще правят ненатрапчива компания на всяка възраст – от невръстното бебе, до търсещите спокойствие и наслада родители. 

 3. Таван на две нива

 Когато гладкият и равен таван не е достатъчен, се появява комбинацията от материи и форми. Опънатият таван е чудесно оръжие в умелите ръце на човек с дизайнеркси поглед. Създайте усещане за безкрайност на стаята, чрез таван на две нива или оформете релефни фигури. Ако прибавите и осветлението в това уравнение, ще получите наистина впечатляващи резултати с помощта на опънатия таван – визуално увеличаване на височината в стаята или създаване на по-голям уют със снишаването й. 

 4. Обединяване стена с таван 

 Опънатият таван се използва и за сливане на цветове и дизайн между тавана и стените. Създаването на усещане за простор в помещението става по-лесно, когато слеете стените и тавана – визуално. От друга страна това създава допълнителен "wow" ефект – за нещо цялостно, стилно и завършено концептуално. Най-честият вариант е обединяването на цвета, но с помощта на опънат таван и пано ще преобразите стаята в истински бляскаво пространство с характер. 

 5. Очаквай неочакваното

 Таваните са перфектни за оптични илюзии. Независимо дали създавате вихър на тавана или просто поставите сцена, чието място изобщо не е там горе на тавана, възможностите на 3D изображенията са в ръцете на вашето въображение и възможностите на фирмата, която ще изработва и монтира опънатия таван.
 

Лекота и удобство с опънат таван

 

 Като собственик на жилище за вас единственият ангажимент е да изберете добра фирма за изработка и монтаж на опънатия таван. Всеки, който държи на името и продукта който предлага, ще ви предложи консултация за това какъв десен, цвят или изображение са възможни. Триизмерното изображението (3D) на проекта вече е нещо обичайно и част от консултирането и реализацията на поръчката за опънат таван. Ако държите на това да види предварително как ще изглежда жилището ви след опънатия таван, задължително попитайте за 3D проект. 

 След като изборът е направен, останалото е лесно – за няколко часа може да имате опънат таван във всяко едно помещение на вашия дом. Ако искате цялостно обновяване на всички помещения, то тогава работата по монтажа ще варира между ден – до три, в зависимост от квадратурата и формата на стаите.

 

Какво още получавате от опънатия таван?
 

 Спокойствие и сигурност са две важни за всеки дом категории. Опънатия таван ги гарантира по три различни начина: Гаранцията на използвания текстил ви дава спокойствието, че в следващите между 10 и 15 години, няма да се занимавате с майстори – поне що се отнася до опънатия таван Bonita. В случай, че живеете в кооперация, наводненията от съседите над вас, също не трябва да ви притесняват. Веднъж монтирали опънат таван, той ви защитава от ВиК набези от съседите, като текстилът задържа до 100 л./кв.м. В "Реставрация на опънат таван" (https://www.bonita.bg/bg/blog/restavratsiya_pri_opanatite_tavani_i_pana/) може да прочетете повече за теч от съседите и за начините по които се отстраняват други нежелани инциденти даващи отражение върху вашия опънат таван. И не на последно място, опънатият таван Бонита е с мисъл и за здравето, той не задържа прахоляк, мухъл и алергени, няма мирис е не съдържа летливи вещества.

 

 Това са само някои от възможностите, които опънатия таван дава на вас и вшия дом. Можете по всяко време, в рамките само на няколко часа да промените цялостния облик на домът си, монтирайки напълно нов таван – с блясък, изображение и форма. Ефектният таван ще подобри не само комфорта в дома ви, но и значително ще увеличи неговата стойност – както в очите на гостите ви, така и в тези на брокерите за недвижими имоти. Ако сте харесали предложенията ни, може да се свържете с представител на Опънати тавани Bonita в цялата страна. Със сигурност ще добавим още идеи и опит, към вашия нов интериор в дома.

Партньори
 
 

Варна
+359 895 454 934
+359 894 622 799
office@bonita.bg
бул. "Трети март" 22Б

Работно време:
09:00 - 19:00 (понеделник - петък)
Почивни дни: Събота и Неделя
Пловдив
+359 898 677 438
plovdiv@bonita.bg
Ул. Петко Д. Петков 64

За други населени места в БЪЛГАРИЯ
+359 895 454 934
office@bonita.bg



Facebook
Социални мрежи        



2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни