Светещи тавани за МОЛ-ове и магазини


Опънати тавани в МОЛ-ове, магазини, заведения и търговски обекти

 Опънатите тавани ефектно се използват в търговски центрове, създавайки уникални форми, устойчиви покрития за таван, светещи висящи елементи и други релефни структури.

 Когато човек купува, той първо купува с очите си. Всеобща тайна сред маркетолозите е, че над 70% от покупките в големите търговски центрове и магазини са спонтанни и емоционални. Атрактивността на един магазин е причината посетителите да прекрачат прага му. За привлекателността на търговския център основно въздействие оказват светлината, цветовете и образите – три елемента, които безкомпромисно се съчетават в едно решение – опънатите тавани и производните им обемни форми. Ето ги и основните случаи, в които магазини и МОЛ-ове предпочитат опънатите тавани:

Слънце и небе на закрито (с опънат таван)

 Слънчевите лъчи са тези, които ни карат да бъдем щастливи и да се наслаждаваме на заобикалящата ни среда. В големите шопинг центрове и магазини този естествен притегателен елемент – галещите слънчеви лъчи, хитро и ефектно се заменя от светещи опънати тавани.

 Опънатият таван с вградено светодиодно LED осветление е най-достъпният и бърз вариант за дневно небе на закрито. По този начин светлината се разстила равномерно по цялата площ на опънатото пано. Текстилът, който се използва за светещите опънати тавани е полупрозрачен, като той може да бъде и с изображение или със специални акустични свойства. Бързият монтаж и красивият финален резултат не са единствените преимущества на светещия таван. Той е лек, антистатичен, поглъща шума и не поддържа горене. От своя страна LED осветлението е ефективно и икономично. То трансформира над 80% от електричеството в светлина и не грее, като добре познатите ни крушки с нажежаема жичка.

Скрийте инфраструктурата с опънати тавани

 Големите търговски площи са свързани с голяма инфраструктура – вентилационни тръби, противопожарни системи, ел. захранване и пр. Всичко това се спотайва в голямата височина на помещенията. Не всеки път обаче индустриалния характер на тавана, със стърчащи тръби, кабели и датчици, изглежда добре и действа мотивиращо на посетителите да влязат и купят. Опънатия таван безотказно прикрива всичко онова, което смущава и отблъсква, търсещите красиви и луксозни стоки очи.

Създайте приятната звукова среда с акустичен опънат таван

 Един от големите проблеми, с които се сблъскват всички обществени пространства е акустиката. Независимо дали говорим за МОЛ-а, при който имаме височини от по няколко десетки метра или за обект с по-малка търговска площ, когато звукът се отразява и кънти, създава неблагоприятна за работа и покупки среда. Лошата акустика може да отблъсне посетителите точно така, както неправилната температура или аромат. За разлика от гипсокартона и другите окачени тавани, които не се славят със своите акустични качества, опънатите тавани имат скрит коз – акустичните текстили. Последните представляват тъкан с милиони перфорации по нея, през които звукът преминава, а не се отразява.

 Акустичните опънати тавани са удобно решение, както за магазини и търговски центрове, така и за ресторатни, барове, кафенета и клубове. В детските центрове и увеселителни кътове на закрито е почти задължителна употребата на акустични опънати тавани. Още за това как работят акустичните тавани и къде намират приложение, може да откриете в Акустика и опънати тавани.

Лесен и щадящ монтаж на опънатите тавани

 Времето е този ресурс, който почти винаги е в недостиг. Там, където това е най-осезаемо е секторът на развлеченията и търговията. Никой предприемач, не може да си позволи дълги ремонти, по време на които и без това слабата памет на неверния потребител да избледнее още повече. А и конкуренцията не спи и само чака изгоден случай, за да приласкае и заплени всеки минувач. В същото време обновяването на търговските площи е маркетингов закон – не само заради сезонността и модните тенденции, но и за поддържане нивото на атрактивност и интерес към марката от страна на стари и нови клиенти. Верен съюзник за тази цел е опънатия таван в неговото разнообразие и многоликост – цветове, светлина, изображения, обеми и форми. Буквално за няколко часа може напълно да преобразите тавана и стените в магазин, кафене, клуб, ресторант, хотел, спортен или СПА център.

 Опънатите тавани са изключително щадящи не само от към разхода на време, но и на пространство. За монтажа на опънат таван са нужни не повече от 8 мм. височина, същото се отнася и до стенните пана. Разбира се ако искате да създадете по-голям уют и уединение в дадена зона, като отнемете по-голяма височина от тавана това няма да е никакъв проблем. Целият монтаж е напълно чист и щадящ околната среда. Без пръски боя и прахоляк по мебелировката и изложените стоки и мостри. Що се отнася до използваните десени, те са рециклируеми и с грижа за природата.

Антистатични, безопасни и лесни за поддръжка тавани

 Опънатите тавани с марка Бонита са с антистатично покритие, без мирис и от най-висок клас на пожаробезопасност – клас А1 (негорими продукти, които нямат принос за развитието на неконтролирано горене). Това са сериозните доводи в подкрепа на всички МОЛ-ове, големи изложбени зали, търговски представителства, спортни съоръжения и релакс центрове из цялата страна, в които са реализирани опънати тавани с марка Bonita и които подлежат на строг контрол за безопасност, като обществени сгради. Но нека прибавим и малко детайл за разкош и тежест. Какъв по-голям гарант за достойнствата на опънатите тавани от сериозния европейски надзор и сертифициране. Опънати тавани BONITA са защитили изискванията за: Сертификат за антиалергичност, Сертификат за акустичност, Сертификат за пожаробезопасност.

Партньори
 
 

Варна
+359 895 454 934
+359 894 622 799
office@bonita.bg
бул. "Трети март" 22Б

Работно време:
09:00 - 19:00 (понеделник - петък)
Почивни дни: Събота и Неделя
Пловдив
+359 898 677 438
plovdiv@bonita.bg
Ул. Петко Д. Петков 64

За други населени места в БЪЛГАРИЯ
+359 895 454 934
office@bonita.bg



Facebook
Социални мрежи        



2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни