Viber
facebook messenger

Предимства

Предимствата на технологията и материалите

Опънати тавани Бонита не провисват и не се деформират във времето, при нормална ежедневна употреба.
Използваните качествени материали гарантират издържливост на опънати тавани Бонита при наводнения с капацитет на задържане до 100 л. вода на квадратен метър.
Материята на опънатите тавани е съобразена с екологичните норми – без вредни емисии или алергени.
Опънатите тавани не абсорбират миризма и не отделят миризма.

Монтажът на опънати тавани става изключително бързо (в рамките на ден) и напълно чисто (без строители отпадъци).
Височината, която отнемат опънатите тавани от помещението е незабележима, едва 1 – 4 см.
Безпроблемно опънатите тавани прикриват недостатъци като пукнатини, неравности, следи от течове.
Целият таван може да е светещ, при комбинирането на опънати тавани с вградено осветление.

Нечувствителност към влага


Bonita е идеален за помещения с висока влажност, като: басейни, бани и др. Предпазва железните конструкции от корозия.

Огледален ефект

Опънатите тавани Bonita позволяват на вашите продукти да се виждат от всяка част на помещението и по този начин имате възможност да използвате целия му обем, да направите незабравимо представяне на вашите продукти и да създадете впечатляващ имидж на вашия бизнес.

Лесен за почистване

Таваните Bonita имат дълъг живот. Материалът,от който се произвеждат е много здрав и надежден. Това позволява лесно почистване и поддържане.
Пожаробезопасен

Bonita отговаря на всички европейски стандарти за пожаробезопастност. Не е токсичен, което позволява да се използва за болници и лаборатории, където тези изисквания са много строги.
Подобрява акустикатаBonita действа затихващо на резонанса в помещенията и в комбинация със звукоизолиращи материали подобрява значително акустиката.

Опънатия таван Bonita
не променя цвета си с течение на времето.
Скрива всички дефекти, комуникации и недостатъци на основния таван или стена.
Бърза и качествена изработка /срок от 1 ден/.
По своята практичност, естетичност и хигиеничност опънатите тавани Bonita превъзхождат всички останали.
Гаранционен срок – 10 години.
Не провисват в течение на гаранционния срок.
Не се пропиват с миризма. Богата гама от цветове и текстури. С тяхна помощ могат да се създадат перфектни повърхности.
Oсигурява риск от теч над вас – надеждна хидроизолация, при наводнение задържа до 100 л. вода на кв.м.

Не поддържат горенето.
Опънатите тавани Bonita се поставят без строителни отпадъци и прах за няколко часа, даже без да се преместват мебелите.
Монтаж на опънати тавани Бонита се извършва без образуване на строителни отпадъци.
Могат да се поставят на места с повишени хигиенни изисквания.
Екологични – никакви вредни емисии, алергени, нямат миризма.
Опънатият таван Bonita позволява да се снижи при необходимост височината на помещението.
При нужда опънатия таван Bonita може частично да се демонтира.
Дава широки дизайнерски възможности: цвят, осветление, нанасяне на изображения, декоративни елементи, създаване на много нива.

Отдавайки предпочитание на опънат таван, ще изгубите 20-30мм от височината на помещението, но ще получите много предимства.

Опънатият таван
спестява необходимостта от мазилка и сам по себе си не се рони. Идеално равното платно скрива от погледа всички дефекти и неравности на основния таван.

Монтажът не отнема много време. Например, за площ 70м2 са необходими около 7 часа. Това е безусловно един бърз и практичен начин за завършване на тавана. Монтирането на опънат таван отнема три пъти по-малко време от това на окачен таван и е 10 пъти по-бързо от измазването и боядисването.

Въпреки че платното е много тънко и леко, то е доста здраво. Способно е да издържи 100л/м2, при което само ще провисне под тежестта на водата. Това свойство ще се окаже безценно в случай, че на горния етаж някой е забравил да затвори кранчето на чешмата. След такива случаи е достатъчно само да се откачи единия ъгъл на платното и водата да се събере внимателно.

Основният таван се изсушава с пистолет с топъл въздух, а платното на опънатия таван се нагрява и закрепя на предишното му място. След тези операции платното напълно възвръща първоначалната си форма. Водонепроницаемостта на винилния филм, а също така и отсъствието на конденз, правят опънатите тавани идеални за бани, басейни и кухни.

Лекотата при монтиране и устойчивостта на материала не са единствените преимущества на опънатите тавани. Те поглъщат шума, не натрупват статично електричество и не поддържат горенето. Нямат склонност да натрупват прах и са екологично безопасни. Тези им качества са водещи при отдаване на предпочитания към този тип тавани за болнични и други, изискващи стерилност, помещения.

Опънатите тавани се мият лесно – от прах и немазни петна с вода и сапун, а от мазнини – с разтвор на амониев хидроокис или с препарат за измиване на стъкла. Те не се увреждат от влагата и са неподатливи на разлагане. Слоят въздух между основния и опънатия таван има топлоизолационен ефект. Ако той не е достатъчен, в празното пространство се поставя топлоизолационен материал. Опънатите тавани не променят цвета си и не се напукват. Ако са необходими допълнителни подобрения на основния таван, еластичният лесно се демонтира, а при повторен монтаж качеството на платното не се променя.

Опънатите тавани стават все по-често обект на предпочитание за много архитекти, тъй като еластичността на материята дава неограничени възможности за реализиране на разнообразни идеи за оформяне на таванската повърхност – от идеално равния и гладък таван, до създаване на изпъкнали, вдлъбнати или плоски, различни по форма, повърхности, изпълнени в отделни нива. Във всеки конкретен случай е възможно пълно съответствие на опънатия таван с композицията на отделното помещение и с общата концепция на сградата.Сравнение
Опънати тавани Bonita с боядисани тавани

Боядисването на тавана изисква извършване на цял ред подготвителни работи – изравняване на повърхността на тавана с мазилка и шпакловка. Извършването на подготвителните работи – освен доставката и внасянето в помещението на тежки материали – трябва да се извърши в предварително подготвено помещение със задължително изнасяне на мебелите.

Алтернативното решение – опънати тавани Bonita не изисква извършването на подготвителни работи и съответната загуба на времe за осигуряването на тази подготвителна работа. Технологията на монтаж на опънати тавани Bonita не носи след себе си неудобства.

Опънатите тавани Bonita
по естествен начин скриват всички недостатъци и дефекти на основния таван: към тези недостатъци се отнасят пукнатините, неравностите, течовете, мръсотията.

За извършването на монтаж на опънат таван Bonita не се изисква изнасяне на мебелите. Освен това, структурата на материала, от който се изработва опънатия таван е такава, че в него лесно могат да се вградят всякакви осветителни тела, системи за узвучаване, сигнализация, вентилация и др. Опънатите тавани Bonita защитава помещението от течове и при наводнение задържа водата. За разлика от боядисаните тавани, опънатите тавани леко се мият с обикновени миещи средства.


Сравнение
Опънати тавани Bonita с таваните от гипскартон

Поставянето на гипскартон на тавана е мръсно и трудоемко действие, изискващо загуба на време и пълно освобождаване на помещението, чрез изнасяне на мебели. Таванът от гипскартон изисква ремонт след течове и наводнения.

Поставянето на опънат таван Bonita изисква много по-малко време от това, което е необходимо при монтажа на тавани от гипскартон. След монтажа на опънат таван Bonita практически няма строителни отпадъци.

Партньори
 
 

Варна
+359 895 454 934
+359 894 622 799
office@bonita.bg
бул. "Трети март" 22Б

Работно време:
09:00 - 19:00 (понеделник - петък)
Почивни дни: Събота и Неделя
Пловдив
+359 898 677 438
plovdiv@bonita.bg
Ул. Петко Д. Петков 64

За други населени места в БЪЛГАРИЯ
+359 895 454 934
office@bonita.bgFacebook
Социални мрежи        2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни